Wassen en drogen

Wassen

Een ongewassen vacht is vuil en vettig. Daarom wassen wij uw hond (met uitzondering van plukhonden, welke niet gewassen worden) met een professionele hondenshampoo. Dit doen wij na het voor de eerste maal uitborstelen, waarmee de meeste klitten al zijn verwijderd.

De shampoo masseren wij in tot op de huid. Tijdens het intrekken van de shampoo worden de poten en oren gewassen, om vervolgens de shampoo uit te spoelen. Volgens deze methode wordt de huid en vacht zo schoon mogelijk.

Het wassen is een vast onderdeel van de trimbeurt, gaat gepaard met een inspectie van de huid op gevoelige plekken, wondjes e.d. en zorgt voor een optimaal trimresultaat.

Terriër wassen met hondenshampoo.

Drogen

Na het uitspoelen van de shampoo wordt de hond handdoekdroog gemaakt, om vervolgens het nog aanwezige water met behulp van een waterblazer uit de vacht te blazen. Hierbij worden ook de aanwezige losse haren uit de vacht geblazen, hetgeen tevens een goede methode is om bij honden met veel onderwol de losse onderwol te verwijderen.

Daarna wordt de vacht drooggeföhnd. Tijdens het föhnen wordt de vacht uitgekamd, waardoor de vacht daarna gemakkelijk in model geknipt kan worden.

Shih Tzu drogen met waterblazer en föhn.

Plukhonden

Plukhonden worden tijdens een trimbeurt niet gewassen. Een vacht die vlak voor de plukbeurt is gewassen laat moeilijker los. Hierdoor kan het plukken voor uw hond onaangenaam zijn. Wilt u uw hond vooraf toch (ge)wassen (hebben)? Zorg er dan voor dat er minimaal één week tussen de was- en plukbeurt zit.

Tijdens het plukken gaan de haarzakjes open staan. Dit is de reden dat ook na het plukken uw hond niet gewassen wordt. Zouden wij dit wel doen, wordt vuil de haarzakjes ingewassen, hetgeen tot ontstekingen met jeuk en irritaties kan leiden. Wilt u uw hond daarna toch (ge)wassen (hebben)? Zorg er dan voor dat er minimaal twee weken tussen de pluk- en wasbeurt zitten.

Losse wasbeurt

Uiteraard kunt u uw hond ook langs brengen voor alleen een wasbeurt.