Ogen en oren nakijken

Ogen schoonmaken

Tijdens de trimbeurt worden de ogen van de hond schoongemaakt. Dit bestaat uit het wegknippen van de vieze/lange haren en met een doekje voorzichtig wegvegen van overige losse viezigheid.

Het goed bijhouden van de ogen is erg belangrijk. Met name honden met lange haren rondom de ogen kunnen constant last hebben van vieze ogen. De haren irriteren de oogleden dan chronisch, waardoor de oogleden natter blijven en zelfs kunnen gaan ontsteken.

Ogen West Highland White Terriër schoonmaken en vieze/lange haren bij de ogen wegknippen.

Oren nakijken

In het verleden werd veelal het advies gegeven om de oren van een hond haarvrij te houden. De meeste honden hebben echter nooit last van hun oren en in principe ook geen verdere verzorging nodig.

Wij plukken oren dan ook niet routinematig. Dit veroorzaakt slechts onnodige irritatie van de gehoorgang en heeft feitelijk alleen zin wanneer er sprake is van een oorontsteking of wanneer er zich grote hoeveelheden oorsmeer in de gehoorgang ophopen. Slechts wanneer de haren grote brokken oorsmeer vasthouden, worden tijdens de trimbeurt de oren uitgeplukt, zodat u later zelf de oren kunt reinigen.

Oren Schnautzer nalopen.