Veel gestelde vragen

Hoe vaak moet een hond getrimd worden?
Hoe vaak een hond getrimd moet worden is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Om u een indruk te geven kan het volgende worden aangehouden:

  • ruwharige vachten: 2 tot 4 x per jaar
  • krulharige vachten: 4 tot 8 x per jaar
  • langharige vachten: 4 tot 8 x per jaar
  • honden met veel onderwol: 2-6 maal per jaar

 

Heeft Kristel's Hondentrimsalon ruimte voor nieuwe kleine honden?
Ja, wij hebben op dit moment weer ruimte voor nieuwe kleine honden.

 

Heeft Kristel's Hondentrimsalon ruimte voor nieuwe (middel)grote honden?
Het trimmen van (middel)grote honden brengt een zware fysieke belasting met zich mee. Dit betekent dat wij een ‘gezonde’ verhouding tussen kleine, middelgrote en grote hondenrassen hanteren. Op dit moment hebben wij in onze trimsalon helaas geen ruimte voor nieuwe (middel)grote honden.

 

Kun je met een kortharige hond naar Kristel's Hondentrimsalon?
Ook kortharige honden kunnen flink in de rui gaan. Om niet onnodig lang veel haren in huis te blijven vinden, kunnen wij de hond ontwollen en hiermee helpen de ruiperiode te versnellen.

 

Kun je met een kat, konijn of cavia naar Kristel's Hondentrimsalon?
Onze trimsalon is gespecialiseerd in honden. U kunt dus met andere dieren, zoals katten, konijnen en cavia’s helaas niet bij ons terecht. Ook voor het alleen knippen van nagels is dit niet mogelijk.

 

Waarom wil Kristel's Hondentrimsalon zoveel gegevens van mij weten?
Dieren blijven dieren en kunnen onverwachtse bewegingen maken. Daarnaast kunnen dieren ook een aandoening hebben zoals hartproblemen, epilepsie, e.d. Mocht er iets gebeuren kunnen wij direct actie ondernemen en onze dierenarts om hulp of advies vragen. Indien gewenst kunt u ook de gegevens van uw eigen dierenarts aan ons doorgeven, zodat wij bij calamiteiten rechtstreeks met hen contact op kunnen nemen.

 

Wat zijn de kosten voor het trimmen van mijn hond?
De kosten zijn afhankelijk van het ras, de staat van de vacht, de toe te passen trimtechniek(en) en de wensen van de eigenaar. Zonder de hond gezien te hebben, is het lastig de exacte prijs op te geven. Voor een eerste indicatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

 

Kan een hond ook in de winter of bij koud weer getrimd worden?
Veel mensen denken dat trimmen in de winter te koud is voor een hond, maar juist de regelmaat in trimmen zorgt ervoor dat de hond hieraan went. Honden hebben trouwens veel meer last van vocht dan van kou. Houdt er daarom rekening mee dat langer haar ook langer nat blijft. Tevens zijn de meeste honden in de winter grotendeels van de tijd binnen bij de verwarming. Als ze naar buiten gaan zijn ze in beweging, waardoor ze niet veel ervaren van de kou.

 

Vanaf welke leeftijd kan onze pup naar de trimsalon?
Wij adviseren om als de pup 3 maanden oud is, voor een eerste Puppy behandeling langs de hondentrimsalon te gaan. De pup wordt dan op de trimtafel gezet, waarbij hij/zij wordt aangeraakt en in contact komt met normale geluiden uit de trimsalon. Dit draagt bij aan de socialisatie van de pup en voorkomt dat bij de eerste ‘echte’ trimbeurt de pup veel klitten heeft en geen eerste leuke ervaring krijgt met trimmen.
Vanaf 4 maanden oud kan worden begonnen met kleine behandelingen. Dit bestaat uit borstelen, voetjes knippen en hoofdje knippen. Afhankelijk van de pup worden de behandelingen langzaam uitgebreid met wassen, knippen, nagels knippen en oortjes nakijken.

 

Doet het plukken van een hond pijn?
Voor het plukken is het van belang dat de vacht plukrijp is. In dat geval heeft de hond hier absoluut geen pijn van. Honden kunnen het plukken zelfs als prettig ervaren aangezien een rijpe vacht veelal jeuk met zich meebrengt.

 

Wordt mijn hond verdoofd tijdens de behandeling?
Voor het trimmen van een hond is het van belang dat hij op de trimtafel staat. Alleen zo kunnen wij hem/haar in een goed model trimmen. Een hond die slap op de tafel ligt is dus geen optie. Daarbij is het voor trimsalons zelfs niet toegestaan om verdovingen toe te dienen. De sleutel tot succes is hier echt rust, geduld en goede voorzieningen.

 

Wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?
Voor de veiligheid van uw hond wordt hij/zij veelal op de trimtafel vastgezet. Zo wordt voorkomen dat de hond eraf kan springen, met alle mogelijke gevolgen van dien. Dit geeft de hond tevens rust, aangezien hij/zij niet steeds in de juiste houding gezet hoeft te worden.

 

Kun je bij Kristel's Hondentrimsalon ook terecht voor alleen een borstelbeurt?
Ja, ook voor alleen een borstelbeurt kan uw hond bij onze timsalon terecht. Regelmatig borstelen voorkomt klitten en vervilten, hetgeen ertoe kan leiden dat uw hond tijdens een trimbeurt kort geschoren moet worden. Het is voor een hond erg prettig om bijgehouden te worden, maar ook zeker voor de eigenaar en trimster.

 

Kun je bij Kristel's Hondentrimsalon ook terecht voor alleen een wasbeurt?
Ja, ook voor alleen een wasbeurt kan uw hond bij onze timsalon terecht.

 

Kun je bij Kristel's Hondentrimsalon ook terecht voor alleen nagels knippen?
Ja, ook voor alleen nagels knippen kan uw hond bij onze trimsalon terecht. Ook hierbij is het echter wel nodig vooraf een afspraak te maken. Het knippen van de nagels neemt ongeveer 5-10 minuten in beslag en u kunt hier dan ook op wachten.

 

Kun je bij Kristel's Hondentrimsalon ook terecht voor alleen anaalklieren legen?
Wij legen alleen anaalklieren bij honden die dit reeds gewend zijn. Bent u hiermee onbekend, of is het de eerste keer, dan adviseren wij u hiervoor langs de dierenarts te gaan.

 

Kun je bij Kristel's Hondentrimsalon ook terecht voor tandsteen verwijderen?
Nee, dit is in onze trimsalon helaas niet mogelijk. Tandsteen vormt zich met name onder het tandvlees, waardoor wij hier niet goed bij kunnen komen. Wanneer wij het tandsteen tot aan het tandvlees zouden verwijderen, zal de tandsteenvorming alleen maar worden aangewakkerd.

 

Kun je bij Kristel's Hondentrimsalon ook terecht voor het verwijderen van een teek?
Vinden wij een teek tijdens een trimbeurt, zal deze door ons worden verwijderd. Helaas is het niet mogelijk om alleen voor de verwijdering van een teek bij ons langs te komen. Wij adviseren u hiervoor langs de dierenarts te gaan.

 

Mopshond voor schoolbord met vragen.