Coronavirus

Bijgewerkt op 16-01-2021.

Kristel’s Hondentrimsalon tijdens de lockdown onder voorwaarden geopend

Sinds 15 december 2020 bevindt Nederland zich in een harde lockdown, welke ten minste tot en met dinsdag 9 februari 2021 van kracht blijft. Het uitgangspunt hierbij is dat contacten zo veel mogelijk beperkt moeten blijven, zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Er wordt zoveel mogelijk thuis gewerkt, thuis mogen maximaal 2 mensen per dag ontvangen worden, buiten mag je met maximaal 2 personen samen zijn en openbare plaatsen (waaronder niet essentiële detailhandel) en scholen zijn gesloten.

Dibevo, de brancheorganisatie voor ondernemende huisdierenspecialisten, heeft er sinds het begin van de Coronacrisis bij het ministerie van LNV op gehamerd dat de retail in de huisdierenbranche op de lijst van essentiële sectoren behoort. Mede door deze vasthoudendheid zijn de dierenspeciaalzaken op de Lijst met uitzonderingen voor de detailhandel geplaatst. Enige tijd was onduidelijkheid of ook trimsalons onder deze uitzondering vallen, echter is op 21 december tijdens het Veiligheidsberaad besloten dat een trimsalon een ‘publieke plaats’ betreft en om die reden tijdens de lockdown gesloten moet zijn.

Na een nieuwe intensieve lobby door Dibevo en de ABHB is het gelukt om trimsalons onder voorwaarden weer open te krijgen. Huisdieren van wie het welzijn ernstig in het gedrang komt, mogen vanaf woensdag 13 februari weer getrimd worden, onder voorwaarde dat de dieren bij de eigenaar worden opgehaald en thuisgebracht. Het belangrijkste argument dat tijdens deze lobby is aangevoerd is ‘dierenwelzijn’. Dit betekent dat voor trimsalons verder gesloten moeten blijven.

Voor klanten van Kristel’s Hondentrimsalon betekent dit het volgende:

 • Met iedereen die een afspraak had staan in de periode tot en met dinsdag 9 februari 2021 is telefonisch contact opgenomen en een nieuwe afspraak ingepland voor de periode vanaf woensdag 10 februari 2021.
 • Tijdens dit telefoongesprek zijn de voorwaarden waarbinnen getrimd mag worden toegelicht en is aangegeven dat wanneer het dierenwelzijn in gevaar komt, contact kan worden opgenomen om een afspraak in te plannen tijdens de lockdownperiode.
 • De beoordeling van het dierenwelzijn is neergelegd bij de trimsalons.
  • Kristel’s Hondentrimsalon accepteert honden met:
   • ernstige klitten, vervilting, ontstekingen, schimmels of een beschadigde huid ten gevolge van de te lange vacht
   • haren voor de ogen, die het zicht (ernstig) beperken
   • (bijna) ingroeiende nagels
  • Kristel’s Hondentrimsalon accepteert geen honden om:
   • zonder onderliggende problemen weer in model te brengen
 • Ondanks het feit dat diereigenaar en trimmer tijdens het overdragen van de hond niet met elkaar in contact hoeven te komen, heeft de Overheid toch besloten dat de trimsalons de dieren thuis bij de eigenaar moet ophalen. Voor deze service rekenen wij € 5,00 extra.

Wij bedanken iedereen voor de steun die wij ontvangen hebben en hopen u na afloop van de lockdownperiode weer als vanouds tot dienst te kunnen zijn.